Климактериумът е преходен период в живота на всяка жена, през който яйчниците преустановяват редовното образуване на яйцеклетки.Продукцията на женските полови хормони – естроген и прогестерон спада, менструацията намалява и накрая изчезва напълно. За настъпване на менопауза може да се говори при липса на менструация в 12 последователни месеца.

Много са промените, които настъпват в климактериума. Хормоналният дисбаланс се съпътства от преразпределение на кръвния ток. Ограничената функция на половите органи е причина за по-оскъдното кръвоснабдяване на интимната зона, което води до понижена еластичност на тъканите. Матката намалява размерите си и поради това се редуцира количеството секрет, отделян от шийката и. Ниските нива на естроген нанасят поражение и на влаглищната флора, тъй като предизвикват образуване на по-малко количество от полезните млечно-кисели бактерии. В резултат на всички тези промени влагалищната лигавица изтънява  и губи нормалната си киселинност. Нейната средна стойност достига 6,8 pH, като в репродуктивна възраст тя е 4.5 pH. В резултат на това е възможно жената да изпитва дискомфорт, болка при полов акт, сухота на влагалището. Тъй като лигавицата става чувствителна и уязвима, не е изключено при по-агресивна интимна грижа да се възпали, да се появи болка, парене и сърбеж в интимната област.

 За да се предотвратят подобни раздразнения, много внимателно трябва да се подбират продуктите за интимна хигиена. Целта е да се запази естествения баланс на тъканите и така те да бъдат защитени от развитие на инфекция и увреждане.

Melagyn интимен гел е идеално средство за поддържане на добра интимна хигиена при жени в менопауза. Със своето леко алкално pH 8,5 и екстракт от чаено дърво Melagyn гел осигурява надежна и нежна защита, спомага за поддържане на физиологичния баланс на влагалищната микрофлора, облекчава раздразненията и освежава интимната област.

  С изборът  на  Melagyn гел вие правите стъпка към по-добър и щастлив живот като си осигурявате свежест, защита, комфорт и по-добро самочувствие през този деликатен период.

9 Коментара
 1. Здравейте! Как се използва–като измивно средство или като лосион без изплакване?

 2. Здравейте, Габриела, Мелажин – интимен гел се използва като измивно средство. Мелажин е интимен гел за външна употреба като е подходящ, както за ежедневна интимна хигиена, така и при наличие на инфекция. Оставаме на разположение тук и на Фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/melagyn

 3. Здравейте!След прием на антибиотици,непосредствено след приключване на лечението,получих парене в областта на уретрата и сухота в ингвиналната област!След обстоен преглед,трябваше да използвам интимен крем с естрадиол!Моля кажете ми,подходящ ли е Melagyn за измиване и дали това парене ще изчезне?!На 64 години съм,нямам никакви гинекологични оплаквания,цитонамазката е перфектна за възрастта PAP 1,изтънена вагина.стена,атроф.изменения на шийката на матката!

 4. Здравейте, Силвия Сачкова, благодарим ви за запитването и подробната информация. Мелажин има приложение при вашето след антибиотично усложнение. Мелажин интимен гел е подходящ за ежедневна употреба при наличие на проблем, както и за профилактика. (измиване/външно приложение) Съветваме ви да започнете с Мелажин. Ако е необходимо повече можете да ни пишете отново или да разгледате https://unipharma.org/3_Produkti.html. Оставаме на разположение!

 5. Много тежка вагиноза направих след прием на много АБ ,като дабавим това ,че съм в менопауза положението е плачевно.Ще ми помогне ли вашия продукт ?

 6. Привет, има отношение. Мелажин се прилага при наличие на проблем и за ежедневна интимна хигиена. Поздрави и успех.

 7. Имам бяло течение вашият гел ще ми помогне ли на56 години съм

 8. Здравейте! Мелажин гел ми е изписан за малко момиченце на 7г. Надявам се да не е проблем. Днес го закупих. Но моля и за вашето мнение!

 9. Здравейте,
  Мелажин няма отношение към бялото течение.
  Мелажин гел е само за външна употреба, нежно измива, освежава интимната зона и спомага за добрата интимна хигиена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.