Климактериумът е преходен период в живота на всяка жена, през който яйчниците преустановяват редовното образуване на яйцеклетки.Продукцията на женските полови хормони – естроген и прогестерон спада, менструацията намалява и накрая изчезва напълно. За настъпване на менопауза може да се говори при липса на менструация в 12 последователни месеца.

Много са промените, които настъпват в климактериума. Хормоналният дисбаланс се съпътства от преразпределение на кръвния ток. Ограничената функция на половите органи е причина за по-оскъдното кръвоснабдяване на интимната зона, което води до понижена еластичност на тъканите. Матката намалява размерите си и поради това се редуцира количеството секрет, отделян от шийката и. Ниските нива на естроген нанасят поражение и на влаглищната флора, тъй като предизвикват образуване на по-малко количество от полезните млечно-кисели бактерии. В резултат на всички тези промени влагалищната лигавица изтънява  и губи нормалната си киселинност. Нейната средна стойност достига 6,8 pH, като в репродуктивна възраст тя е 4.5 pH. В резултат на това е възможно жената да изпитва дискомфорт, болка при полов акт, сухота на влагалището. Тъй като лигавицата става чувствителна и уязвима, не е изключено при по-агресивна интимна грижа да се възпали, да се появи болка, парене и сърбеж в интимната област.

 За да се предотвратят подобни раздразнения, много внимателно трябва да се подбират продуктите за интимна хигиена. Целта е да се запази естествения баланс на тъканите и така те да бъдат защитени от развитие на инфекция и увреждане.

Melagyn интимен гел е идеално средство за поддържане на добра интимна хигиена при жени в менопауза. Със своето леко алкално pH 8,5 и екстракт от чаено дърво Melagyn гел осигурява надежна и нежна защита, спомага за поддържане на физиологичния баланс на влагалищната микрофлора, облекчава раздразненията и освежава интимната област.

  С изборът  на  Melagyn гел вие правите стъпка към по-добър и щастлив живот като си осигурявате свежест, защита, комфорт и по-добро самочувствие през този деликатен период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *