За Melagyn

Мелажин е иновативен интимен гел за ежедневна употреба. Физиологичните характеристики на гениталната област (по-висока влажност и риск от развитието на микроби) изискват специфична хигиена. Мелажин гел е разработен на базата на масло от чаено дърво (Melaleuca alternifolia 0.6%) с леко алкално рН 8,5 . Продуктът е подходящ както за ежедневна интимна хигиена, така и при наличие на дискомфорт. Мелажин гел не съдържа парабени и оцветители и е подходящ за чувствителна кожа. Подходящ е и за бременни жени. Дерматологично и гинекологично тестван.

Какво съдържа Melagyn?

tea tree oil

  • Масло от чаено дърво (Melaleuca alternifolia 0.6%) – облекчава дискомфорта в гениталната област, намалява сърбежа и паренето.
  • Бетаини – подходящи за чувствителна кожа. Не изсушават и поддържат физиологичния баланс на кожата.

Мелажин гел не съдържа парабени и оцветители.

pH 8,5

рН 8,5 действа като естествена защита без да променя вагиналното рН.

Мелажин e разработен на базата на масло от чаено дърво с леко алкално рН 8,5, което осигурява естествена защита на интимната област. Ниската киселинност на влагалището (pH 3,8 – pH 4,5) е естествената среда за съществуването на лактобацилите, които пречат за развитието на инфекции. Киселото pH на кожата (в частност на външните полови ограни) благоприятства развитието на гъбички. Затова е важно pH на кожата да бъде по-високо от това на влагалището. Мелажин е интимен гел за външна употреба и не променя вагиналното pH. Има меко, освежаващо действие и облекчава симптомите на генитален дискомфорт.Scala

За кого е подходящ?

Един интимен гел, подходящ за всички жени през всеки етап от живота.

Мелажин гел е подходящ за ежедневна употреба:

  • 1 път дневно за поддържане на интимна хигиена.
  • 2 пъти дневно в случай на раздразнение или дискомфорт.

Кога се препоръчва употребата на Melagyn?

  • За ежедневна интимна хигиена през различните етапи от живота на жените.
  • Като допълнително средство за хигиена към антимикотична и антибиотична терапия  и определени състояния като цистит, диабет, след полов акт, имуносупресия, хипотиреоидизъм, анемия и при хемороиди.

Къде мога да намеря Мелажин?

Можете да го закупите от аптечната мрежа в цялата страна.