Маслото от чаено дърво е етерично масло, добивано от листата на местно австралийско растение Melaleuca Alternifolia. В сравнение с другите познати етерични масла по състав маслото от чаено дърво е най-богато на полезни вещества и е широко използвано с лечебна цел. То е силен антисептик, има бактерицидни, противогъбични, противовъзпалителни и антивирусни свойства. Известно е с множество терапевтични свойства  и способността си да елиминира голям брой микроорганизми. Маслото от чаено дърво спира развитието на гъбичките, облекчава сърбежа и дискомфорта, също така подсилва и имунната система.

Научни доказателства за лечебните свойства на маслото от чаено дърво има в повече от 40 изследвания. Доказано е, че една от основните и най-важни съставки в него, а именно terpinen-4-ol (която се съдържа в Melagyn) не позволява на гъбичките да развият резистентност към маслото от чаено дърво. Още повече, допълнителни изследвания показват, че маслото от чаено дърво би могло да има благоприятен ефект при лечение на инфекции, причинени от кандида, резистентна към флуконазол (fluconazole). Лабораторни изследвания показват, че маслото от чаено дърво потиска способността на кандида да се размножава и по този начин успешно се справя с вагиналната инфекция. В допълнение, изследванията показват, че маслото от чаено дърво намалява способността на кандида да се прикрепя към повърхността на клетките (клетъчна адхезия).

Маслото от чаено дърво се използва само за външна употреба.

11 Коментара
 1. Здравейте, Melagyn може ли да се използва при мъже, при проблеми с гъбички, и като профилактика.

 2. Здравейте, Катерина! Да, продуктът е изключително подходящ и при бременност. Мелажин е специално създаден да защитава и да се грижи за интимната област. Не съдържа парабени и оцветители.

 3. Здравейте! Melagyn може ли да се ползва от момиче на 11 год.? Благодаря!

 4. Здравейте,

  Мелажин е подходящ. При ежедневна употреба препоръчваме следното приложение:

  1 път дневно за поддържане на интимна хигиена.
  2 пъти дневно в случай на инфекция, раздразнение и дискомфорт.

  Оставаме на разположение!

 5. Не прочетох как се ползва
  Кога се,, поставя,, колко.. Как
  Благодаря

 6. Здравейте,
  Мелажин е интимен гел с масло от чаено дърво за ежедневна употреба.
  Служи като измиващо средство за интимна хигиена или при дискомфорт. Само за външна употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.